DIY: je eigen Pygmy Puff

In Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft Ginny Weasley een grappig rose beestje op der schouder zitten, Arnold de Pygmy Puff. Nou leek het me erg leuk om voor jullie dit te maken als DIY. Mijn Pygmy Puff heet Fred, naar één van mijn twee favoriete personages, en is groen gemêleerd. Deze creatie kan je op twee manieren maken. In dit artikel leg ik uit hoe.

Benodigdheden:

Wat heb je nodig?
– Wol, (liefst makkelijk te pluizen) naar gewenste kleur
– 2 even grote cirkels uit een doos met een redelijk gat in het midden, of je gebruikt een Pompon maker. (het is maar net wat je zelf het fijnst vind om te gebruiken)
– Schaar
– Borstel
– Fimo klei
– Lijmpistool

Stappenplan:

1. Je begint met het maken van de pompon. Wanneer je het met 2 kartonnen cirkels doet, begin je de wol er helemaal rond omheen te wikkelen tot ie helemaal dicht is. Wanneer je een pompon maker gebruikt wikkel je de wol eerst om de ene kant helemaal vol, en daarna bij de andere kant hetzelfde.


2. Wanneer je de pompon op het karton helemaal gevuld hebt, knip je de buitenrand helemaal open. En knip je een langer stuk wol af dat je tussen de kartonnen schijven dichtknoopt. Op deze manier zit je pompon helemaal goed vast.
Gebruik je een Pompon maker, dan klik je de 2 helften aan elkaar volgens de beschrijving, en ook dan knip je het via de buitenrand helemaal los. Ook bij deze knip je een langer stuk wol af dat je tussen doet waarmee je de pompon vastknoopt. Zorg wel dat je de knoop een paar keer over doet, zodat ie echt goed stevig is.


3. Nu kan je de 2 kartonnen schijven er tussenuit halen. Met de pompon maker klik je em weer open en kan je de pompon er tussenuit halen. Nu is de basis van je pompon klaar.

4. Daarna knip je de pompon een beetje mooi in vorm, zodat ook alle touwtjes een beetje gelijk zijn qua lengte.

5. Vervolgens pak je een borstel, en borstel je de pompon. Wanneer je dit dus met makkelijk te pluizen wol doet, geeft dit een mooi fluffy effect.

6. Als laatst maak je van fimoklei een gezichtje. Dit is naar mijn idee een beetje een combinatie van een muis en een kat. Wanneer je deze afgebakken en afgekoeld hebt, kun je het gezichtje eventueel nog bewerken met verf of net wat je leuk vindt. En als laatste maak je het gezichtje op de pompon met behulp van lijmpistool.

Veel plezier met het maken van deze leuke DIY!

Geschreven door Samantha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *