Harry Potter roadtrip bucket list

Ja, december is aangebroken, dat betekent dat het jaar weer bijna voorbij is. Niet getreurd, want het nieuwe jaar gaat aanbreken. Als je in je goede voornemen in hebt om te reizen of meer te reizen, dan is er een goed nieuws. Ik heb hier in dit artikel een bucket list die je in 2023 kan afvinken. Daarnaast kun je een aantal leuke feitjes lezen over de plekken.

Zoals jullie weten is Harry Potter gefilmd in the UK (Engeland, Wales en Schotland), gelukkig is dé toverwereld niet ver van ons vandaan. Zullen we nu een voor proefje doen? voordat je gaat.

Warner Bros studios, Watford England

Nadat de laatste film van Harry Potter is uitgebracht, is de studio voor het publiek geopend met veel interactie waardoor je helemaal in ‘the magic world’ weg kunt dwalen. Tussen de sets door kun je ook je ervaringen vastleggen door het maken van foto’s, of kun je bijvoorbeeld een draak aaien. Je kunt zelfs over Hogwarts heen vliegen.
Op https://www.getyourguide.nl/ kun je tickets kopen voor € 107,72 waarmee met je bus vanaf Londen naar Watford rijd. Als je eenmaal daar bent kun je makkelijk 8 uur rondlopen.

Glenfinnan Viaduct, Lochaber Schotland

Als je naar de magische wereld wilt gaan, ga je natuurlijk met de Jacobitische stoomtrein over het Glenfinnan Viaduct. Dit viaduct is 30,5 m bovengronds,en is vastgelegd in verschillende Harry Potter-films op de route naar Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.
Het Glenfinnan Viaduct is een spoorwegviaduct aan de West Highland Line in Glenfinnan, op het baanvak tussen Fort William en Mallaig. Het is tussen 1897 en 1898 gebouwd en is een van de belangrijkste bouwwerken op de spoorlijn.

Durham Cathedral en Bodleian Library, Oxford England

Het kapittelhuis van de kathedraal van Durham was de plek waar professor McGonagall de jonge tovenaars leerde om dieren in waterbekers te veranderen. In de prachtige kloostergangen vloog ook Hedwig in de eerste film. Het is tevens de plek waar Ron het slachtoffer werd van zijn eigen slakken-brakende-vloek.

De prachtige Bodleian Library van de universiteit daterend uit 1602, was te zien in drie Harry Potter-films. De middeleeuwse Duke Humphrey’s Library is een onderdeel van de heilige instelling. Maar die werd ook gebruikt als de bibliotheek van Hogwarts.

Alnwick Castle Northumberland, England

Alnwick Castle zag je in de eerste film toen Madame Hooch haar bezemsteel vliegles gaf, het speelde zich af in de Outer Bailey van het middeleeuwse Alnwick Castle. Bezemsteel Training vindt nog steeds plaats en je kunt ook tovenarij goochelshows zien of deelnemen. Daarnaast kun je deelnemen aan een rondleiding met een gekostumeerde gids die verhalen achter de schermen vertelt van toen de crew aan het filmen was.

Ik heb in dit artikel even 5 plekken uitgelicht, maar er zijn nog veeel plekken waar je heen kunt gaan waar the crew ook is geweest. Je kunt hier een checklist downloaden om ze stuk voor stuk af te gaan.

Met deze reis-lijst ga je hetzelfde avontuur aan als Harry Potter en zijn vrienden. Laat je in het magische wereld dwalen. Bovenal ken je van 5 plekken nu ook de geschiedenis. Dat maakt het natuurlijk nog leuker.

 

Geschreven door Cynthia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *