Het magische coronavirus treft ook Harry Potter

Coronavirus Harry Potter

Het coronavirus heeft de hele wereld in chaos gebracht. Alle activiteiten en evenementen werden afgelast. Het is een onzekere periode voor iedereen! Voor zowel mensen als bedrijven bestaan op dit moment veel onzekerheden. Ook de Harry Potter-wereld heeft hier last van. Zo werden er in het Verenigd Koninkrijk op 16 maart 2020 strenge coronamaatregelen genomen, met het gevolg dat alles in het land dicht moest.

Harry Potter and The Cursed Child

Doordat activiteiten en evenementen geen doorgang konden vinden, heeft het coronavirus een enorme impact gehad op het toneelstuk Harry Potter and The Cursed Child en ook op de Warner Bros Harry Potter studio’s. Ze moesten uit het niets de deuren sluiten en kregen daardoor geen inkomsten meer binnen.

De speeldata van Harry potter and The Cursed Child zijn verschoven naar 21 februari 2021. Dit is natuurlijk nooit 100% zeker, want de situatie kan altijd nog veranderen. De Harry Potter studio’s zijn inmiddels op 20 augustus 2020 wel weer open gegaan, met de nodige coronamaatregelen. Lees hiervoor ons artikel over de heropening van Harry Potter Studio’s.

Harry Potter at home

J.K Rowling bracht begin april 2020 Harry Potter at home uit, wat onderdeel is van wizardworld.com. Het doel hiervan is om kinderen op een ‘magische wijze’ bezig te houden, aangezien ouders dat niet altijd kunnen tijdens de coronacrisis. Op de website staan knutselvideo’s, artikelen, quizzen en puzzels. Op Spotify is er ook een hele serie Harry Potter boeken te vinden die voorgelezen worden door verschillende Harry Potter acteurs. De acteurs die voorlezen zijn onder andere Daniel Radcliffe (Harry Potter), Emma Watson (Hermione Granger), Matthew Lewis (Neville Longbottom), Tom Felton (Draco Malfoy), Jason Isaacs (Lucius Malfoy), Eddie Redmayne (Newt Scamander), en Alison Sudol (Queenie).

Laten we hopen voor de komende tijd dat we weer een beetje naar het ‘normaal’ kunnen gaan. Daar zijn niet alleen wij aan toe, maar ook de hele tovenaarswereld.

Geschreven door Kessey

Bronnen:
www.wbstudiotour.co.uk
wizardworld.com
– Spotify.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *