Magical Creatures: de uil & de kobold

Afbeelding uil en kobold
Iedere maand zullen we leuke weetjes delen over de magical creatures uit de wizarding world van Harry Potter. In dit artikel worden de uil en de kobold belicht.

Uil 

We weten natuurlijk allemaal hoe een uil eruit ziet en dat je heel veel verschillende soorten hebt: 191 om precies te zijn. De uil komt natuurlijk ook voor in de mugglewereld, maar in de tovenaarswereld heeft een uil een heel belangrijke taak. Uilen zorgen er namelijk voor dat de heksen en tovenaars post naar elkaar kunnen sturen. Ze zijn namelijk enorm slim en kunnen zonder adres de persoon vinden waarvoor de post is bedoeld. Er is zelfs een speciaal postkantoor hiervoor die ligt aan Diagon Alley: de Owl Postal Service. Je kunt hier tegen betaling verschillende uilen met verschillende snelheden je post laten bezorgen. Ook ligt aan Diagon Alley een winkel, genaamd Eeylops Owl Emporium. Hier vind je uilen en hun benodigdheden, zoals voer. Hier koopt Hagrid, in Harry Potter and the Philosopher’s Stone, Hedwig voor Harry’s 11e verjaardag. Uilen worden in de tovenaarswereld namelijk vaak als huisdier gehouden.

Kobold

In Harry Potter and the Philosopher’s Stone worden we voor het eerst voorgesteld aan kobolden. Je ziet ze voor het eerst in de tovenaarsbank Gringotts, welke ook aan Diagon Alley ligt. Gringotts wordt beschreven als de veiligste plek om iets te bewaren. De kobolden werken in de bank, omdat men zegt dat heksen en tovenaars niet vertrouwd kunnen worden met alles wat er in de bank ligt opgeborgen. Kobolden zijn extreem slimme wezens, ze zijn klein, hebben puntige oren en lange vingers. Ze spreken onder elkaar ook een heel andere taal, namelijk Gobbledegook. Ze staan er ook om bekend dat ze erg goed zijn in  het smeden van metaal. Ze maken zelfs de munten waarmee heksen en tovenaars betalen, en doordat ze zo goed zijn met financiën zijn ze de perfecte bewakers voor de tovenaarsbank. Ze hebben hun eigen soort magie en kunnen deze zonder toverstok gebruiken. Kobolden zijn echter niet de meest vriendelijke wezens. In hun ogen is alles wat door hen gemaakt is, ook van hen, zoals het zwaard van Gryffindor. Kobolden doen niet aan ‘als het gekocht is is het ook van die persoon’. Nee, als het door Kobolden gemaakt is, dan is het ook van hen.


Geschreven door Chloë – (Instagram: @sunflower_chloe)

Bronnen:
J.K. Rowling, Harry Potter (boekenreeks), 1997-2007
harrypotter.fandom.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *