King’s Cross Station, Platform 9 ¾

Platform 9 34
Je hebt nog maar vijf minuten en je rent zo hard als je kan richting de muur die je naar de meest geliefde trein ooit brengt: de Hogwarts Express. Zodra je bijna bij de muur bent, besef je jezelf ineens dat het ‘maar een verhaal is’ en je klapt met je gezicht tegen de muur aan. Een hand reikt naar je uit en helpt je omhoog. Zodra je weer rechtop staat, zie je een vriendelijke vrouw voor je staan met een grote glimlach op haar gezicht. Ze draagt een zwart met rood gewaad, een rode sjaal en ze heeft een toverstok in haar hand. “Welkom op Platform 9 ¾” zegt de vrouw vrolijk. 

‘‘Ik zal je een tip geven. Als je de volgende keer richting de muur loopt, loop dan hard door en stop niet eerder dan dat je er bent. Kom maar! Ik geef je een rondleiding. We beginnen aan de buitenkant van Platform 9 ¾, hier kun je op de foto met het welbekende karretje met jouw eigen huis sjaal. Zodra de foto gemaakt is, leid ik je naar binnen waar we de foto op kunnen halen met een gepersonaliseerde toelatingsbrief. Ook kun je hier nog je kaartje kopen voor de eerstvolgende treinrit. Zullen we de foto maken? Klaar voor? En… KLIK! Tof, dan lopen we nu naar binnen.”

Platform 9 ¾: The Harry Potter Shop 

De Harry Potter Shop op Platform 9 ¾ is de officiële thuisbasis van Harry Potter merchandise, souvenirs en verzamelobjecten. Veel producten zijn exclusief, en dus alleen daar te vinden. 

Eenmaal binnen stond ik perplex. Een gigantische winkel met toverstokken, merchandise van alle Hogwarts houses, snoep, replica’s en nog veel meer. Als klein kind in een speelgoedwinkel begonnen mijn ogen te fonkelen. Het meisje gaf mij een mandje die ik mee kon nemen in de winkel. Ik werd meegenomen naar het eerste gedeelte, Ollivander’s toverstokken hoek. Een grote man met een groen gewaad stond achter de toonbank en keek mij diep in mijn ogen aan. Jij lijkt mij wel een type voor deze toverstok, hij gaf mij een langwerpig doosje met de naam Draco Malfoy op de bovenkant. Hij keek mij lachend aan en zei: “Bedankt voor je bezoek, ik zie je binnenkort wel in de leerlingenkamer”. Ik bedankte de man en ik liep met mijn gids verder richting de snoephoek. Ik was zo hebberig dat ik bijna al het snoep meenam dat er was. Daarna liepen we naar de kamer met de merchandise van alle afdelingen. Ik dacht aan wat de man net zei en liep richting de hoek van Slytherin. Een gewaad, das, trui, haarband en sokken waren de dingen die ik graag mee wilde nemen. Na het winkelen nam het meisje mij mee naar buiten. Ze bedankte mij voor het bezoek, ik keek in mijn tasje en zag dat ze een brief erin had gestopt. “Bedankt voor je bezoek, het is een voorbereiding op wat je te wachten staat.” – Hermione Granger.

Platform 9 ¾ is niet zomaar een winkel. Het is een beleving die je zeker mee moet maken. Het kan zijn dat je er lang moet wachten, maar aan te raden is om doordeweeks tegen het einde van de dag te gaan, wanneer de winkel bijna sluit. Ook kun je alvast je winkelplan maken op de website waar je een virtuele tour kan maken. Het is zeker de moeite waard en op het station kun je ook foto’s namaken uit de film zelf. Oh, de trein vertrekt! Veel plezier als je van plan bent te gaan!

Bekijk hier alvast een video:

Geschreven door Maud – (Instagram: @the.emeraldwitch)

Bron: www.harrypotterplatform934.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *