Pubquiz@home


Zoals zoveel andere Harry Potter-fans houden wij ook echt van een quiz op z’n tijd. Pubquiz@home is een organisator van online pubquizzen en een van de thema’s die daar vaak voorbij komt is niets minder dan Harry Potter.

Sinds vorig jaar heeft Pubquiz@home al drie verschillende Harry Potter quizzen gehouden; twee met vragen over alles wat met de Wizarding World te maken heeft, en eentje specifiek over de verhaallijn – zowel boek als film – van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. De moeilijkheidsgraad is gemixt, wat het een uitstekende quiz maakt voor zowel de die-hard Potterhead als de casual liefhebber. Verder zijn de vragen ook erg afwisselend en zitten er ook altijd wel een verrassende ronde bij; een detail-fotoronde, een ronde met alleen vragen over één bepaald personage, of een ronde vol met raadsels.

Mocht je deze gemist hebben en denken ‘Verdorie, dat klinkt wel erg leuk’; geen probleem! De quizzen worden allemaal nog een keer herhaald. Heb je deze al gespeeld, ook dan niet getreurd: Harry Potter en de Vraagbeker – specifiek over de Vuurbeker film en het gelijknamige boek – staat ook alweer gepland!

Di 13 juli, 20 uur – Harry Potter Quiz 1
Vr 16 juli, 20 uur – Harry Potter Quiz 1
Za 17 juli, 20 uur – Harry Potter Quiz 2
Di 20 juli, 20 uur – Harry Potter Quiz 2
Di 27 juli, 20 uur – Harry Potter en de Vragen van Azkaban
Vr 30 juli, 20 uur – Harry Potter en de Vragen van Azkaban
Za 31 juli, 20 uur – Harry Potter en de Vragen van Azkaban
Di 03 augustus, 20 uur – Harry Potter en de Vraagbeker
Vr 06 augustus, 20 uur – Harry Potter en de Vraagbeker
Za 07 augustus, 20 uur – Harry Potter en de Vraagbeker

Hoe werkt het precies? Bedenk eerst of je de uitdaging alleen of met een team aan wil gaan en zorg voor een leuke team naam. Ga dan naar de website van Pubquiz@Home en koop het aantal kaartjes dat je nodig hebt (gelijk aan het aantal leden in je team). Wanneer het tijd is voor de quiz, klik je op de Zoom-link die je via mail wordt toegestuurd. Bevind je team zich niet achter dezelfde laptop? Geen probleem! Dan kun je de link delen met de teamgenoten. Antwoorden op vragen geef je voorlopig nog via een Google-form in, al is er wel een specifieke app in de maak. Dit zal allemaal tijdens de intro van de quiz nog eens worden uitgelegd.

Om het nog leuker te maken, hebben wij van Dutch Witches and Wizards een leuke korting voor jullie geregeld! Met de code dutchwitchesandwizards krijg je maar liefst 20% korting op ieder kaartje dat je koopt voor zo’n Harry Potter Thema-Quiz! Ga dus snel naar https://www.pubquizathome.nl/agenda-tickets/ om je ticket(s) te kopen, want voor je het weet, zit het Zoom Quizcafé vol.

Geschreven door Norah S.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *