De loopbaan van Emma Watson

Emma Watson is een zeer talentvolle dame die precies weet wat ze wil. Al vanaf haar achtste deed ze aan debatteren, schreef ze poëzie en haalde ze alleen maar A’s op school  (in Nederland is dit tussen de 7,5 en 10). Emma is dus niet alleen een goede actrice maar ook hoogbegaafd. Ze ging studeren in de VS met als bijbaan actrice. In dit artikel lees je wat ze allemaal heeft doorstaan om te komen waar ze nu staat.

Emma Charlotte Duerre Watson

Haar volledige naam is Emma Charlotte Duerre Watson. Ze is geboren op 15 april 1990 in Parijs, en is de dochter van twee advocaten. Na de scheiding van haar ouders verhuisde Emma samen met haar moeder en broer naar Oxfordshire.

School

Op de basisschool raakte ze al geïnteresseerd in poëzie en kunst en werden haar talenten opgemerkt. Op haar zevende won ze een poëziewedstrijd op school (The Daisy Pratt), met haar voordracht van The Sea door Jemes Reevs. Toen ze acht werd ging ze naar The Dargon school. Emma werd daar lid van het debatteam. Daarnaast hield ze zich nog steeds bezig met poëzie en kunst en ging ze hockeyen.

Emma ging na de middelbare school naar The Headington school, een particuliere meisjesschool. Ook op de set van Harry Potter kreeg ze zo’n vijf uur les per dag. Hoewel ze zich op het filmen richtte, haalde ze goede cijfers. Voor haar eindexamens (GCSE’s) in tien vakken haalde ze acht keer A+ en twee A. De andere Harry Potter acteurs maakte hier daarom wel eens grapjes over.

Later ging Emma Liberal Arts studeren aan The Brown University in de VS, en is tijdens haar studie op uitwisseling geweest naar het Worcester College in Oxford. In 2014 behaalde ze haar bachelor.

Hobby´s

Haar favoriete bezigheden zijn, naast acteren en lezen, dans, hockey, tennis, vliegvissen en kunst. Ze bewondert mede-acteurs Johnny Depp en Julia Roberts.

Harry Potter en carrière

In 1999 deed Emma audities voor Harry Potter and the Philosopher’s Stone. De filmakers waren onder de indruk door haar zelfvertrouwen. Na de achtste audities kreeg Emma te horen dat ze de rol had van Hermione. J.K. Rowling steunde Emma vanaf het begin van de audities. Emma kreeg goede recensies voor haar rol als Hermione; ze was zeker één van de uitblinkers toen de films in de bioscopen kwamen. Emma heeft in totaal meer dan 10 miljoen pond verdiend aan Harry Potter films.

De rest van haar filmografie kun je zien in de onderstaande YouTube video, waarin je haar ook ziet transformeren van een jonge naar een succesvolle vrouw:

Ondanks dat ze acteren heel leuk vindt, heeft ze besloten om een tijdelijke pauze te nemen om zich nu meer op haar andere ambities te richten en meer tijd met haar vriend door te brengen, waarbij het gerucht gaat dat ze verloofd is.

 

Geschreven door Cynthia – (Instagram: @cynthiadaanen)

⚡Volg ons op Facebook en YouTube voor het laatste Harry Potter nieuws, geruchten, weetjes, theorieën, quizzen, en meer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *